Wat is een display campagne in Google Ads? 

20 July, 2023

Een Display Campagne is een van de meest populaire manieren om advertenties weer te geven op het internet. Het is een type advertentiecampagne waarbij advertenties op websites van derden worden weergegeven in de vorm van afbeeldingen, video’s, tekstadvertenties of andere interactieve media. Deze campagnes worden beheerd via Google Ads, waarmee adverteerders hun doelgroep kunnen bereiken door gerichte targeting en plaatsingsopties.

Waar we het over zullen hebben:

  1. Waarom een display campagne gebruiken?
  2. Hoe werkt een display campagne?
  3. De voordelen van een display campagne
  4. FAQ’s

Waarom een Display Campagne gebruiken?

Een Display Campagne biedt veel voordelen voor adverteerders. Het is een effectieve manier om naamsbekendheid te vergroten, producten en diensten te promoten en websiteverkeer te genereren. Het is een ideaal hulpmiddel voor merkpositionering, omdat advertenties worden weergegeven op sites waar de doelgroep actief is. Ook kan er met gerichte targeting worden ingespeeld op de interesses en behoeften van potentiële klanten.

In dit voorbeeld zie je onderaan de pagina een banner waar men display advertenties kan vertonen.

Hoe werkt een Display Campagne?

Een Display Campagne werkt op basis van de targeting en plaatsing van advertenties. Adverteerders kunnen hun doelgroep bereiken op basis van locatie, demografie, interesses, gedrag en zoekwoorden. Zo kan er bijvoorbeeld worden getarget op leeftijd, geslacht, gezinssituatie, hobby’s en interesses. Advertenties worden weergegeven op websites die relevant zijn voor de doelgroep en waar deze actief is. Dit kan bijvoorbeeld een nieuwssite, blog of social media platform zijn.

De voordelen van een Display Campagne

Een Display Campagne biedt tal van voordelen voor adverteerders. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste voordelen:

Naamsbekendheid vergroten

Een Display Campagne is een effectieve manier om naamsbekendheid te vergroten. Door advertenties te plaatsen op websites die relevant zijn voor de doelgroep, wordt de bekendheid van een merk vergroot. Dit kan leiden tot meer verkeer naar de website en uiteindelijk tot meer conversies.

Producten en diensten promoten

Een Display Campagne is ook ideaal voor het promoten van producten en diensten. Adverteerders kunnen advertenties plaatsen op websites waar de doelgroep zich bevindt en deze aanbiedingen promoten. Dit kan leiden tot meer verkoop en een hogere omzet.

Gerichte targeting

Een Display Campagne biedt gerichte targetingmogelijkheden. Adverteerders kunnen hun doelgroep bereiken op basis van locatie, demografie, interesses en zoekwoorden. Dit zorgt voor een effectieve en efficiënte campagne, omdat de advertenties alleen worden weergegeven aan mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn.

Meerdere advertentie-indelingen

Een Display Campagne biedt meerdere advertentie-indelingen, zoals afbeeldingen, video’s, tekstadvertenties en andere interactieve media. Dit zorgt voor een gevarieerde campagne en geeft adverteerders de mogelijkheid om te experimenteren met verschillende indelingen om te

Meerdere plaatsingsopties

Een Display Campagne biedt ook meerdere plaatsingsopties. Adverteerders kunnen hun advertenties plaatsen op websites die relevant zijn voor de doelgroep en waar deze actief is. Hierdoor kunnen ze zich richten op specifieke sites of zelfs specifieke pagina’s binnen deze sites.

Een Display Campagne is een waardevolle toevoeging aan elke digitale marketingstrategie. Het biedt adverteerders de mogelijkheid om hun advertenties te plaatsen op websites die relevant zijn voor hun doelgroep en zo meer verkeer, conversies en omzet te genereren. Door de juiste targeting, advertenties en biedstrategieën te gebruiken en regelmatig te optimaliseren, kunnen adverteerders het meeste uit hun Display Campagne halen.

FAQ’s

Wat is het verschil tussen een Display Campagne en een Zoekcampagne in Google Ads?

Een Display Campagne toont advertenties op websites van derden, terwijl een Zoekcampagne advertenties toont in de zoekresultaten van Google.

Hoe kan ik de prestaties van mijn Display Campagne meten?

Je kunt de prestaties van je Display Campagne meten aan de hand van statistieken zoals vertoningen, klikken, conversies en CTR (doorklikratio).

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn Display Campagne relevant is voor mijn doelgroep?

Door gebruik te maken van gerichte targeting en relevante advertenties kun je ervoor zorgen dat je Display Campagne relevant is voor je doel groep. Je kunt bijvoorbeeld targeting instellen op basis van locatie, demografie, interesses en zoekwoorden.

Wat zijn enkele best practices voor het maken van effectieve Display Campagne-advertenties?

Maak gebruik van pakkende afbeeldingen en koppen, houd de tekst kort en duidelijk, en wees consistent in je branding en boodschap.

Hoe kan ik mijn Display Campagne optimaliseren voor betere prestaties?

Monitor regelmatig de prestaties van je campagne en pas targeting, advertenties en biedstrategieën aan waar nodig. Test ook verschillende variaties van advertenties om te zien welke het beste werken.