Pakkende Titel – 7 exclusieve tips [2022] – inclusief voorbeelden

8 July, 2022
Uncategorized

Een pakkende titel is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een blog. Deze kan jouw blog maken of kraken: een goede titel zorgt voor veel klikken terwijl een onaantrekkelijke titel mensen afschrikt en je verhaal een vroege dood sterft. In deze blog geven we 7 exclusieve tips die jij direct kunt gebruiken om jouw titels naar een hoger niveau te tillen! Te beginnen met tip 1.

1. Wees concreet

Meteen een belangrijke tip. Je wil duidelijk zijn, de gebruiker direct aangeven waar je over schrijft en wat diegene aan jouw informatie heeft, zodat het aantrekkelijk wordt om te klikken. Als je vaag blijft zal dat niet aanspreken of zorgen voor onduidelijkheid, waardoor mensen niet gaan doorklikken naar jouw blog. 

Laten we een paar voorbeelden geven van hoe het niet- en juist wel moet.

Pakkende titel blog

Deze titel geeft weinig inzicht in wat jij allemaal in je blog schrijft. Geef je tips over hoe je een pakkende titel schrijft? Of geef je wat voorbeelden? Is het een uitgebreid verhaal, of een relatief klein stukje content? Daarnaast spreekt de titel visueel niet aan, het valt niet op.

Pakkende Titel – 7 exclusieve tips [2022] – inclusief voorbeelden

Bij deze titel zie je direct wat je kunt verwachten na het klikken. Daarbij lijkt de blog lekker up to date te zijn, omdat de 2022 suggereert dat het dit jaar geschreven is. Ten slotte trekt de titel visueel de aandacht, ook weer vanwege het gebruik van getallen en de haakjes.

Blog schrijven

Ook hier krijg je weinig duidelijkheid. Leer je hoe je een blog schrijft? Zo ja, ga ik daar dan ook echt waarde uithalen? Het spreekt in ieder geval niet echt aan om door te klikken.

 Blog schrijven – 9 stappen om van 100 naar 100.000 lezers te gaan

Hier hebben we al meer duidelijkheid. Blijkbaar leren we in negen stappen hoe we het aantal lezers flink kunnen opschalen. De tekst trekt visueel ook weer de aandacht.

2. Gebruik getallen (of andere leestekens).

Zoals je in de voorbeelden hierboven ook al ziet zorgen getallen en leestekens ervoor dat een titel de aandacht trekt. Let er natuurlijk wel op dat je dit met mate wil doen, je wil geen MSN-achtige titels schrijven die onprofessioneel zijn en ook nog eens voor irritatie bij gebruikers zorgen.

Vijf social media hacks voor meer likes

Deze titel vertelt enigszins wat er in de blog verteld wordt. Namelijk een aantal hacks voor meer likes, maar visueel spreekt de titel niet aan.

5 Social Media hacks voor 80% meer likes (Plus 3 bonus tips voor mooiere visuals)

Dat gaat hier beter. Het gebruik van getallen, en percentage en haakjes zorgt er ook weer voor dat de titel eruit springt. Dit zal de klikken ten goede komen.

3. Voeg een jaartal toe.

Wanneer je jaartallen gebruikt kun je laten zien dat jouw blog up to date is, en daarom relevant. We zagen eerder al een voorbeeld, en het spreekt redelijk voor zich.

Gids om Instagram volgers te vergroten

Hier worden een aantal fouten gemaakt: het is niet erg concreet en de tekst springt er visueel niet uit.

Ultieme gids met 10 praktische tips om Instagram volgers te verdubbelen [2022]

Het jaartal springt er uit, net als het cijfer 10. Daarnaast spreekt ‘Ultieme’ aan, en bevat deze titel een mooie belofte, namelijk het verdubbelen van volgers.

4. Doe een mooie belofte.

Deze tip zien we al een paar keer terug in voorgaande voorbeelden. Een mooie belofte zorgt ervoor dat de gebruiker de waarde inziet van jouw verhaal, en overtuigd raakt om te klikken. Het verdubbelen van iets, 80% meer likes of van 100 naar 100.000 lezers gaan zijn dingen die de gebruiker natuurlijk zelf ook wil. Gebruik dit daarom om de klikken op jouw titel te vergroten.

De beste manier om jouw woonkamer te stylen voor verkoop

Deze titel kan concreter, visueel beter vormgegeven worden en sterker gemaakt worden door een mooie belofte of bewoordingen.

3 effectieve manieren om jouw woonkamer te stylen voor een 20% hogere vraagprijs

Je huis voor 20% verkopen door simpelweg je woonkamer op de juiste manier te stylen, iedereen wil toch weten hoe dat moet? Deze mooie belofte zorgt voor meer kliks dan een titel zonder deze belofte.

5. Gebruik aantrekkelijke woorden.

Het gebruiken van aantrekkelijke woorden is altijd goed voor titels. Denk aan woorden als: gratis, exclusief, ultiem, het geheim van, nieuw, gegarandeerd, effectief, makkelijk, snel, 100%. Dit soort woorden springen er simpelweg uit, en lokken de aandacht van de gebruiker naar jouw titels.

Schrijf de beste SEO tekst

Niet echt concreet, weinig opvallend.

35 checks voor de ultieme SEO tekst [Gratis]

Lekker concreet, sterke bewoording en opvallend door de cijfers en haakjes.

6. Gebruik hoe, wat, waarom titels.

Het gebruiken van hoe, wat en waarom maakt de lezer nieuwsgierig en dwingt je een concrete titel te schrijven. 

Het zoeken van een goed online marketing bureau

Hoe je het beste online marketing bureau vindt voor jouw bedrijf – 3 praktische tips waar je op moet letten

Gebruik van WordPress boven Wix

Waarom je WordPress wil gebruiken in plaats van Wix – 4 experts aan het woord

7. Stel geen vraag, maar gebruik een stelling.

De laatste tip is om geen vraag te gebruiken, maar juist een stelling. De reden daarvoor is dat bij vraagzinnen vaak teksten gebruikt worden die niets nieuws vertellen, maar alleen maar herhalen wat de bezoekers al zoekt of wil weten. Daardoor wordt het niet erg concreet. Paar voorbeelden:

Op zoek naar de nieuwste sneaker trends?

De 5 sneaker trends waar jij deze zomer mee gaat shinen (Tip)

Appartement kopen in Amsterdam? Let hier op!

3 tips voor het kopen van een appartement in Amsterdam (met een klein budget)

Deze tips en voorbeelden gaan je op weg helpen bij het schrijven van betere titels, voor meer bezoekers naar jouw blogpost!