Na vijf maanden op één voor ‘iPhone reparatie Amsterdam’

SEO

ThePhoneLab

Heb je je iPhone weer eens in het toilet laten vallen? Of is het scherm gebarsten in duizend stukjes? Dan kun je voor je reparatie terecht bij ThePhoneLab. Ooit begonnen met een kleine winkel op Marnixstraat in Amsterdam, inmiddels meerdere vestigingen in Amsterdam, Haarlem en Utrecht. Met een open en eerlijke werkwijze en met scherpe prijzen veroveren ze de markt. En ook online moeten er stappen gezet gaan worden.

Organische zichtbaarheid vergroten

In de loop van de tijd is de online zichtbaarheid van ThePhoneLab steeds meer toegenomen. Organische posities verbeteren, Google Ads loopt prima, maar toch zijn er nog een aantal concurrenten die ook aardig aan de weg timmeren en beter ranken. Het was lastig om die extra stap te zetten om concurrentie voorbij te streven, ondanks dat er al de nodige hulp was ingeschakeld hiervoor. Dat was voor ThePhoneLab het moment om ook eens bij Searchlab aan te kloppen. Om te werken aan de organische zichtbaarheid.

Effectief linkbuilden

Eerst werden de kansen in kaart gebracht, en werd er bekeken waarom concurrenten hoger rankten dan ThePhoneLab. Door dit te begrijpen waren we in staat een degelijke strategie neer te leggen om eigen rankings sneller te verbeteren, en hopelijk concurrenten voorbij te streven. Hierbij werd er een plan in elkaar gezet om zowel links te plaatsen via relevante directories, gastblogs en partner websites.

Resultaat

+61% zichtbaarheidsscore

Er was al snel een goede match tussen ThePhoneLab en Searchlab. Waarschijnlijk door de bedrijfsnamen, maar nog meer vanwege de goede resultaten die geboekt werden. Alle belangrijke zoektermen werden in kaart gebracht en getrackt door onze ranking tool, waarbij de zichtbaarheidsscore (= geschatte bezoekers op basis van posities en zoekvolume) op het nulpunt 21% aangaf. Al na vijf maanden is dit toegenomen tot maar liefst 82%. Zo is bijvoorbeeld ‘iPhone reparatie Amsterdam’ gestegen van positie 7 naar positie 1 in Google.