Wij helpen mooie merken groeien

Ben je op zoek naar een SEO specialist in Amsterdam? Om het volledig uit te besteden, of misschien wil je vooral een adviserende rol en het werk zelf deels uitvoeren? Dan ben je hier in beide gevallen aan het goede adres. Al jarenlang helpt ons team van SEO specialisten opdrachtgevers in allerlei soorten en maten met hun SEO, om elke dag weer het maximale resultaat uit hun websites te halen. En het liefst op een persoonlijke, flexibele en slimme manier, om van elkaar te leren en om samen de beste strategie te bepalen voor jouw website.

Vandaag nog starten met groeien?

Enkele mooie merken waar we leads voor genereren

vibegroup logo
zo kinderopvang logo
nationaal warmtefonds logo
nibo stone logo
tpc leadership logo
cfocentrum logo

Team Searchlab

Ons team van SEO specialisten bestaat uit een mix van ervaren rotten en jonge honden. Een aantal met ervaring van grote online marketing bureaus, anderen met een Master of Science titel in de marketing op zak, en allemaal met dezelfde passie voor online marketing. Vanuit ons kantoor aan de Herengracht in Amsterdam helpen wij bijvoorbeeld opdrachtgevers als Nibo StoneIntertrustOPRA Turbines en het Nederlands Film Festival met hun SEO. Soms erg grote bedrijven, wat leuk is omdat we daar veel van onze kennis kunnen toepassen omdat er veel mogelijk is. En soms erg kleine ondernemers, wat net zo leuk is omdat dit vaak ondernemers zijn die echt de schouders eronder willen zetten. En dat laatste is waar wij het voor doen: om samen met onze opdrachtgever de schouders eronder te zetten, en met een slimme strategie de zichtbaarheid en online resultaten te verbeteren.

Daarnaast geven we regelmatig digital marketing training, op het gebied van Google Ads, SEO, Social- en Video/Display Advertising. Dit doen we namens het College of Multimedia waar professionals hun kennis bijspijkeren op het gebied van digital marketing. Naast dat we SEO specialisten zijn weten we dus ook het een en ander van de andere online marketing kanalen, wat erg belangrijk kan zijn voor een volledige online strategie.

Door onze kennis en ervaring kennen we de klappen van de zweep, en horen we om ons heen ook wel eens dat dienstverlening bij online marketing bureaus soms tekortschiet. Wij proberen dit anders te doen. Hoe concreet, dat lees je verderop deze pagina. Als je eerst benieuwd bent hoe onze SEO specialisten eruit zien, neem dan eens een kijkje op de over ons over ons pagina!

Wat doen we zoal als SEO specialist?

Als bureau kunnen wij de volledige SEO werkzaamheden uit handen nemen, maar we kunnen ook een adviserende rol op ons nemen en onze opdrachtgever coachen, om zo samen aan de slag te gaan. In ieder geval is het belangrijk om te gaan werken aan de volgende onderdelen:

Content strategie

Een belangrijk onderdeel is een goede content strategie. Naar aanleiding van onderzoek stellen we waar nodig en wenselijk een ideale website structuur op en vullen we dit aan met alle mogelijke en relevante zoekwoorden waar we op gevonden willen worden. Op deze manier kan jij zelf aan de slag gaan hiermee, of kunnen wij zorgen dat content opgeleverd wordt. In ieder geval zorgen we er samen voor dat content op de juiste manier geschreven wordt en aan de juiste richtlijnen voldoet, om zo een volledige en goed gevulde website te ontwikkelen.

Een paar weetjes over ons

We werken in een klein team

We werken in een team van zo’n vijf professionals.

8+ jaar ervaring

En hebben hierin zo’n 200 mooie merken mogen helpen.

250+ externe professionals opgeleid

We geven digital marketing training namens het College of Multimedia.

(Twee)wekelijkse contactmomenten

We werken op een persoonlijke manier zodat je weet wat er speelt.

We houden niet van lange contracten

Bevalt een samenwerking om welke reden dan ook niet? Dan kun je meteen weer stoppen!

Technische optimalisaties

Naast de content moet een website technisch goed in elkaar zitten. Onze SEO specialisten zullen helpen om bijvoorbeeld de website sneller te maken, JavaScript te verkleinen of netwerkpayloads te vermijden. Dit alles zal zorgen voor betere rankings in Google en dus bijdragen aan succes.

Linkbuilding

Ten slotte gaan we aan de slag met linkbuilden. Wij van Searchlab hebben een unieke en innovatieve manier gevonden om dit op een duurzame manier te doen, om enkel hoogwaardige en natuurlijke links binnen te halen, door websites die er toe doen en bewust naar jou willen linken omdat we waardevolle informatie bieden. In plaats van het simpelweg inzetten van Startpagina achtige websites, die niet relevant meer zijn en op lange termijn niet het verschil zullen maken ten opzichte van concurrenten. Dit is al vele malen met succes ingezet, zoals voor ThePhoneLab waarbij we hiermee binnen enkele maanden topposities bereiken.

Een paar opdrachtgevers aan het woord

Bekijk wat Marc van SECWATCH en Koen van Boccale zeggen over onze samenwerking.

Werkwijze van Searchlab

Ten slotte werken we op een vrij eenvoudige manier: namelijk puur op basis van wederzijdse tevredenheid. Als een samenwerking om welke reden dan ook niet bevalt kunnen we daar gewoon meteen weer mee stoppen zonder dat je aan lange contracten vast zit. Dat bevordert transparantie en eerlijkheid, als onze SEO specialisten immers dingen beloven die we niet kunnen waarmaken zijn we onze opdrachtgever snel weer kwijt. Daarnaast rapporteren we elke maand wat de resultaten zijn geweest, wat we gedaan hebben en ook wat we gaan doen. Zo zal je altijd op de hoogte zijn wat er speelt en waarom, en kunnen we samen de koers bepalen om tot het maximale succes te komen.