Mooi doel!

Eén van onze favorieten, omdat er in dit geval veel mogelijk is online en het resultaat direct meetbaar is. Goede organische vindbaarheid kan goud waard zijn, Google Search en Shopping kunnen erg winstgevend zijn, net als adverteren via sociale kanalen. Daarbij is goede zichtbaarheid op de welbekende marketplaces ook erg interessant. Al deze opties zijn ook meteen de valkuil: juist omdat er zoveel mogelijk is moet je slim te werk gaan. Je wil focussen op kanalen die meer geld opleveren dan het gaat kosten. Daarom zullen we samen van tevoren de juiste strategie moeten bepalen!

Vandaag nog starten met groeien?

Enkele mooie merken die we helpen met online verkoop

whoppah logo
ultiem buitenleven logo
boccale logo
tubble logo
yourmacstore logo
flowerfeast logo

Verhoog de omzet van je webshop

Stap 1

Verkoop via de meest interessante kanalen

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om online spullen te verkopen. Zo kun je adverteren via Google, via social media, of kun je aan de slag gaan met SEO, affiliate marketing of marketplaces. Elk kanaal heeft z’n voor- en nadelen, daarom is het belangrijk om samen na te denken waar voor jou de beste kansen liggen. 

searchlab teamoverleg

Wil je snel resultaat boeken? Dan is iets als SEO minder interessant, en online adverteren juist interessanter. Verkoop je een makkelijk te definiëren product, zoals een wasmachine, dan leveren Google advertenties vaak het meest op. Verkoop je echter een product waar mensen niet heel concreet in Google op zoeken, dan kom je sneller uit bij social media advertenties!

tom cepero aan het werk

Stap 2

Stuur op een positieve return on investment

Eén van de mooie dingen van online marketing is is dat resultaat meetbaar is. Zeker met een webshop is direct inzichtelijk te maken wat je aan kosten uitgeeft, en wat dit vervolgens aan inkomsten oplevert. Let er wel op dat deze inzichten meetbaar gemaakt moeten worden, dit gaat niet automatisch. Belangrijk dus om hiermee aan de slag te gaan.

In de ideale wereld horen we van onze opdrachtgevers graag hoeveel kosten er gemaakt mogen worden per verkoop. Om zo te begrijpen wanneer online activiteiten winstgevend zijn of niet. Uiteindelijk kunnen we op deze manier doelstellingen te bepalen, en bijvoorbeeld zeggen dat we voor elke €1 die we uitgeven, er minstens €5 terugverdiend moeten worden.

Stap 3

Verbeter conversieratio of feed via tooling

Om voor webshops tot optimale resultaten te komen is het soms nodig (en erg nuttig!) om tools in te zetten. Deze tools kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat Google advertenties betere resultaten opleveren, of dat gebruikers op de website sneller tot aankoop overgaan.

ruud-en-rico-binnenwandelend

Bij grotere webshops maken wij graag gebruik van Channable om product feeds te optimaliseren of geautomatiseerd campagnes aan- of uit te zetten. Daarnaast werken we graag met een tool als Datatrics om de conversieratio van de shops te verhogen!

kevin schut bellen

Stap 4

Denk na over een lange termijn strategie

Nu we de strategie, doelstellingen en kanalen hebben bepaald kunnen we van start. De data komt nu binnen, en op basis daarvan kunnen de resultaten verbeterd gaan worden en omzet gemaximaliseerd. Met de meeste opdrachtgevers overleggen we in ieder geval om de week. Dit kan kort of lang zijn, in ieder geval weet jij altijd wat er speelt en waarom!

We rapporteren standaard elke maand de resultaten van afgelopen maand, wat we gedaan hebben, en wat we gaan doen. Maar zoals hierboven beschreven: met de meeste opdrachtgevers overleggen we regelmatig over de te volgen strategie. Mocht de samenwerking om welke reden dan ook niet bevallen kun je daar gewoon maandelijks weer mee stoppen!

Enkele voorbeelden van ons werk

Wat opdrachtgevers over ons zeggen

Bekijk wat Boris van ThePhoneLab en Natalia van Haar Concept over onze samenwerking zeggen.

Een paar weetjes over ons

We werken in een klein team

We werken in een team van zo’n vijf professionals.

8+ jaar ervaring

En hebben hierin zo’n 200 mooie merken mogen helpen.

250+ externe professionals opgeleid

We geven digital marketing training namens het College of Multimedia.

(Twee)wekelijkse contactmomenten

We werken op een persoonlijke manier zodat je weet wat er speelt.

We houden niet van lange contracten

Bevalt een samenwerking om welke reden dan ook niet? Dan kun je meteen weer stoppen!