Wij zijn een Online Marketing Bureau in Amsterdam

..

✓Als online marketing bureau helpen wij onze opdrachtgevers opschalen naar 6 figures (of meer);

Zo’n 200 mooie merken gingen je voor en groei(d)en met ons mee;

Benieuwd hoe? Vul ons contactformulier in en start vandaag nog met groeien!

Enkele mooie merken die we als online marketing bureau helpen

lowlander-beer-logo
nff logo
thephonelab logo
watch2day logo
hays logo
leids universitair medisch centrum logo

Een paar voorbeelden van ons werk

Hoi! Wij zijn team Searchlab

We werken in een klein team

Ons online marketing bureau bestaat uit zo’n zeven specialisten, met twee specialisten per project.

8+ jaar ervaring

En hebben hierin zo’n 200 mooie merken mogen helpen.

250+ externe professionals opgeleid

We geven digital marketing training namens het College of Multimedia.

(Twee)wekelijkse contactmomenten

We werken op een persoonlijke manier zodat je weet wat er speelt.

We houden niet van lange contracten

Bevalt een samenwerking om welke reden dan ook niet? Dan kun je meteen weer stoppen!

ons online marketing bureau in amsterdam
google partner

Waarom je met ons wil werken? Omdat wij in hetzelfde schuitje zaten als jij…

van online marketing freelancer naar bureau
  • Hier zie je onze oprichter Ruud (rechts) in 2016. Eind dat jaar begonnen met Searchlab als online marketing freelancer, na gewerkt te hebben voor een paar grote online marketing bureaus.
  • Via via kwamen opdrachten binnen, genoeg voor Ruud om leuk bezig te zijn, maar inhuren van personeel? Dat nooit niet…
  • Dit veranderde vanaf het moment dat we zelf gingen investeren in onze eigen online marketing, zo rond 2019. Het doel? Opschalen en een ‘echt’ bureau worden die meedoet met de grote bureaus!
  • Sindsdien gaat het hard: we zijn inmiddels met zeven specialisten en groeien jaarlijks zo’n 50%. Nu zijn we een echt online marketing bureau! Via dezelfde methode kunnen we jou helpen.

SEO is een van onze specialiteiten

Het eerste waar we opdrachtgevers graag bij helpen is advies en uitvoer op het gebied van SEO. We weten als geen ander hoe een website idealiter opgebouwd moet zijn, hoe deze gevuld moet worden met content en wat je kunt doen om je linkprofiel te verbeteren. 

Zo werken we in sommige gevallen op basis van een SEO scan, schrijven we de ideale websitestructuur uit waarbij we alle belangrijke zoekwoorden met hun zoekvolumes meenemen, zodat de opdrachtgever zelf aan de slag kan met het schrijven van content. Al kunnen wij dit als online marketing bureau natuurlijk ook uit handen nemen als dat makkelijker is. 

Ten slotte hebben we een eigen innovatieve manier van linkbuilding bedacht, om op een duurzame manier links binnen te krijgen van kwalitatief hoogwaardige websites. 

Meer weten over SEO? Lees dan verder op onze SEO Expertise pagina!

seo icoon

Net als Google Ads

adwords icon

Naast SEO is Google Ads iets waar we veel mee bezig zijn. Zowel via Search als Shopping kunnen we al dan niet geautomatiseerd de meest optimale campagnes opzetten.

Met geautomatiseerd bedoelen we dat we advertenties bijvoorbeeld automatisch aan kunnen zetten wanneer er nieuwe producten in een webshop terecht komen, maar ook dat we promoties stoppen wanneer producten uitverkocht zijn of niet meer op voorraad.

Daarbij voeren we data analyses uit om effectieve optimalisaties door te voeren. Denk hierbij aan locatie-, apparaat-, tijdstip- maar ook externe data analyses. Zo kunnen we bijvoorbeeld promoties extra zichtbaarheid geven wanneer de zon schijnt, en juist minder als het regent. Iets waar wij als online marketing bureau erg blij van worden.

Meer weten over Google Ads? Op onze Google Ads Expertise pagina lees je meer over onze werkwijze!

En social media adverteren

Adverteren via sociale kanalen als LinkedIn, Instagram, Facebook of Snapchat is voor ons toch wel een de favorieten. Omdat als je dit slim inzet, je veel interactie met mensen kunt krijgen. In de vorm van likes, reacties maar ook door het achterlaten van bijvoorbeeld e-mailadressen.

Deze interacties kunnen vervolgens weer voer zijn voor andere kanalen, zoals Google Display adverteren of op het gebied van marketing automation. 

Lees verder op onze social media adverteren Expertise pagina als je hier meer over wil weten!

social media ads icoon

Ook werken we graag met marketing automation

marketing automation icoon

Inmiddels lopen we alweer jaren mee in de online marketingwereld (ja we beginnen oud te worden), waarmee we de opkomst van marketing automation van dichtbij mee hebben mogen maken. Hierdoor begrijpen we ook waarom dit belangrijk is en hoe je dat op de beste manier kunt inzetten.

We helpen je graag op weg om ook voor jou de ideale funnel uit te denken en je inbound marketing op orde te krijgen. Advertising of SEO kan hier een katalysator in zijn, waardoor je van je website een marketing machine kunt maken.

Als online marketing bureau vinden we het bedenken en opzetten van dit soort geautomatiseerde systemen waarbij alle kanalen samenwerken het mooiste wat er is.

Aan de slag met marketing automation? Lees dan verder op onze marketing automation Expertise pagina!

Daarnaast helpen we met website ontwikkeling

Veel mensen kunnen websites bouwen, de ene nog goedkoper dan de ander. Maar om een website te bouwen die scoort is een tweede. Door onze ervaring met webbouw maar met name online marketing, weten wij wat er nodig is om een website te bouwen die ook daadwerkelijk resultaat oplevert.

Samen met jou bepalen we de doelstellingen. Wat zijn de belangrijkste acties die uitgevoerd moet worden op de website? We kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat jouw website zo overtuigend mogelijk is, waardoor je website niet alleen een visitekaartje is, maar een lead generator. Die helpt bij structurele groei van jouw bedrijf!

Meer weten over onze aanpak? Bekijk onze website ontwikkeling Expertise pagina!

web development icoon

Wij nemen jouw digitale strategie uit handen

digital marketing strategie icoon

Als je een beetje door onze website heen hebt geklikt zul je gezien hebben dat wij werken aan veel verschillende projecten, waarbij we allerlei verschillende online kanalen inzetten. Hierdoor weten we vrijwel alles van de belangrijkste online kanalen, of het nu gaat om Google Ads, SEO, social media adverteren of e-mailmarketing. Dit is de basis om een goede strategie te bepalen.

Hierbij gaat het om de match tussen jouw business en doelstellingen, en mogelijkheden binnen het hele online marketing speelveld. Ben jij bijvoorbeeld een kleine ondernemer die opbokst tegen bedrijven als Bol.com of Coolblue met een klein budget? Dan is iets als SEO niet heel verstandig, maar Google Ads wellicht wel. Of wil jij zoveel mogelijk mensen bereiken voor zo weinig mogelijk geld? Dan zijn advertenties via YouTube of Display een leuke optie.

Meer weten over digitale strategie? Neem een kijkje op onze digitale strategie Expertise pagina!

Wat opdrachtgevers over ons zeggen

Opdrachtgevers aan het woord

Bekijk wat Marc van Secwatch en Koen van Boccale over onze samenwerking zeggen.

Een paar knappe koppen van ons team

ruud ten have profielfoto

Ruud ten Have

De man waarmee het ooit begon

Ruud ken je inmiddels. Iets dunner in het haar, maar nog steeds de man die de touwtjes aan elkaar knoopt. Tot in detail op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de online marketing wereld en in staat om te allen tijde het overzicht te bewaren. Sport graag en is fanatiek Feyenoord supporter. Maar we hebben hem beloofd dat stil te houden. Voor z’n eigen bestwil.

kevin schut profielfoto

Kevin Schut

De allround marketeer

Met zijn marketingachtergrond aan de VU is Kevin voor ons ook wel de Dirk Kuijt van het team. Multi-inzetbaar en van alle markten thuis. Gaat tot het uiterste om klanten te helpen. Naast online marketing is voetbal z’n grote passie, met Ajax als grote liefde. Wat nog wel eens wil botsen met die jongen uit 010. Bewaakt in ons team de performance van de actieve projecten.

tom cepero profielfoto

Tom Cépèro

De strateeg en people manager

Van kamperen in eigen land tot backpacken in Nieuw-Zeeland. Begrijpt als geen ander welke strategie opdrachtgevers het best kunnen volgen om succesvol te worden. Binnen ons team zorgt Tom voor de goede sfeer en begeleiding van stagiaires en junioren.

rico luttik profielfoto

Rico Luttik

Het aanstormende talent

Gedurende z’n studie al opgeleid tot digital marketeer, en ooit als stagiair razendsnel opgeklommen binnen ons team. Wisselt enthousiasme af met scherpe analyses en beschikt over een goede dosis mensenkennis. Rico voelt daarom als geen ander aan wanneer de vijf in de klok zit.

Even kennismaken

Check ook nog even de knappe koppen uit ons team in de video hieronder!