Interessant doel!

Interessant omdat dit op verschillende manieren aangepakt kan worden, die allemaal eigen voor- en nadelen hebben. Zo kun je werken met je huidige website, werken met een afzonderlijke landingspagina, of juist door een lokkertje te bedenken. Denk aan een download, whitepaper of webinar waarmee je kunt adverteren om zo contactgegevens te verzamelen. Die vervolgens weer nagebeld kunnen worden of waar je e-mail marketing op kunt toepassen. Door deze verschillende opties is het belangrijk samen de juiste strategie te bepalen passend bij jouw doelstellingen!

Vandaag nog starten met groeien?

Enkele mooie merken waar we leads voor genereren

vibegroup logo
zo kinderopvang logo
nationaal warmtefonds logo
nibo stone logo
tpc leadership logo
cfocentrum logo

Verzamel geautomatiseerd leads op de volgende manieren

Optie 1

Leads verzamelen via jouw website

Door middel van SEO, Google Ads of social media advertenties brengen we de juiste gebruikers naar jouw huidige website. Samen zorgen we er eerst voor dat de website op het gebied van user experience goed is ingericht om kans op succes zo groot mogelijk te maken.

searchlab teamoverleg

In vergelijking met opties 2 en 3 die hieronder beschreven staan, is het voordeel van het gebruik van de huidige, eigen website dat deze relatief waardevolle leads oplevert. Nadeel is dat het in hoeveelheid vaak minder leads oplevert. Daarom zijn de andere twee opties ook interessant om mee te werken!

tom cepero aan het werk

Optie 2

Leads verzamelen via een landingspagina (of one pager)

Soms voldoet een huidige website niet aan de best practices om zoveel mogelijk leads te verzamelen, waardoor het beter is te werken met een aparte landingspagina. Deze landingspagina is een website van maar één pagina, die naast de huidge website opgezet kan worden. In dat geval sturen we via online advertenties gebruikers naar deze pagina.

Het voordeel van een landingspagina is dat we deze bouwen volgens alle best practices van user experience. Een voorbeeld: zo’n landingspagina is dus één pagina. Dat betekent dat het menu ontbreekt: er is geen afleiding van andere pagina’s, waardoor gebruikers worden gedwongen om de juiste conversie te voltooien. Dit zorgt meestal voor een relatief hoge conversieratio, en dus meer leads!

Optie 3

Leads verzamelen via leadadvertenties

Een derde optie is om leads te verzamelen via leadadvertenties, zoals te zien in de afbeelding hiernaast. Door middel van een lokkertje vullen mensen hun gegevens in, die vervolgens bij ons terecht komen. Meestal worden deze leads opgevolgd door automatische e-mails, en kunnen deze ook nagebeld worden.

ruud-en-rico-binnenwandelend

Het interessante van leadadvertenties is dat je hiermee relatief veel leads kunt verzamelen. Nadeel is dat er ook altijd irrelevante leads tussen zullen zitten, zoals studenten of concurrenten. Om het succes van deze advertenties te bepalen is het belangrijk om te werken met een CRM systeem, zoals hieronder aangegeven!

kevin schut bellen

Overzicht en structuur aanbrengen

Leads verwerken in CRM systeem

Nu de leads binnenkomen is het erg handig om te werken met een CRM systeem. Dit kan bijvoorbeeld een sales ‘pipedrive’ zijn, zoals in de afbeelding hiernaast te zien is. Leads worden geautomatiseerd de juiste funnel in gebracht, hier kan vervolgens de persoon die gaat over de sales mee aan de slag!

Het gebruik van zo’n pipedrive stelt je in staat je data inzichtelijk en overzichtelijk te maken. Zodat je aan het eind van de rit precies weet hoeveel leads er binnen zijn gekomen, hoeveel je per stuk betaald hebt en hoeveel daarvan klant zijn geworden. Als je ook weet hoeveel een klant je gemiddeld oplevert, kun je op basis van die informatie de advertenties flink gaan opschalen (als ze positief resultaat opleveren natuurlijk!)

Enkele voorbeelden van ons werk

Wat opdrachtgevers over ons zeggen

Bekijk wat Boris van ThePhoneLab en Natalia van Haar Concept over onze samenwerking zeggen.

Een paar weetjes over ons

We werken in een klein team

We werken in een team van zo’n vijf professionals.

8+ jaar ervaring

En hebben hierin zo’n 200 mooie merken mogen helpen.

250+ externe professionals opgeleid

We geven digital marketing training namens het College of Multimedia.

(Twee)wekelijkse contactmomenten

We werken op een persoonlijke manier zodat je weet wat er speelt.

We houden niet van lange contracten

Bevalt een samenwerking om welke reden dan ook niet? Dan kun je meteen weer stoppen!