Wij helpen mooie merken groeien

Het opzetten en optimaliseren van Google Ads campagnes is niet altijd even makkelijk, zeker als je zelf geen Google Ads specialist bent. Terwijl het wel een enorm waardevol kanaal kan zijn om de online zichtbaarheid of winstgevendheid van jouw bedrijf te vergroten, en daarom belangrijk dat dit goed gebeurt. Wij van Searchlab kennen de ins en outs van Google Ads, en mogen veel verschillende opdrachtgevers helpen om elke dag weer het maximale resultaat uit de campagnes te halen. En het liefst op een persoonlijke, flexibele en slimme manier, om van elkaar te leren en om samen een goede strategie neer te zetten.

Vandaag nog starten met groeien?

Enkele mooie merken die we mogen helpen

thephonelab logo
watch2day logo
fnv logo
vibegroup logo
xebia-logo

Wie we zijn

Ons team van Google Ads specialisten werkt vanuit ons kantoor in Amsterdam. Een team van jonge en hoogst mogelijk opgeleide professionals met verschillende achtergronden. Een aantal met ervaring van grote online marketing agencies, anderen Master of Science in de marketing. Maar allemaal met dezelfde passie voor online marketing. Opdrachtgevers die we mogen helpen met hun Google Ads zijn bedrijven als Intertrust, YourMacStore, Watch2Day, Whoppah of OPRA Turbines. We helpen graag grote opdrachtgevers, omdat daar vaak wat meer mogelijk is en wij daarom al onze kennis en erin ervaring in kwijt kunnen, maar net zo graag kleine klanten. Dit zijn vaak ondernemers die zelf goede ideeën hebben en er echt de schouders onder willen zetten, dat geeft ons veel energie en zin om er het maximale uit te halen wat er in zit. 

Daarnaast geven we digital marketing training namens het College of Multimedia. Hier spijkeren we de kennis van professionals bij die willen bijleren over ons vak, op het gebied van Google Ads, SEO, Google Analytics en Video- & Display advertising. We zijn dus niet alleen Google Ads specialisten, maar weten ook het een en ander van de andere online marketing kanalen. Dat is vaak erg belangrijk bij het bepalen van een volledige online strategie.

Door onze kennis en ervaring kennen we de klappen van de zweep, en weten we dat dienstverlening bij online marketing bureaus nog wel eens tekortschiet. Dit proberen wij anders te doen. Hoe we dit concreet doen lees je verderop op deze pagina. Mocht je ook nog benieuwd zijn welke knappe koppen achter deze Google Ads specialisten zitten, neem dan eens een kijkje op de over ons pagina!

Wat doen we zoal als Google Ads specialist?

Google Ads campagnes verschillen erg per opdrachtgever, afhankelijk van wat een opdrachtgever te bieden heeft bepalen we de juiste weg. Maar alles valt of staat met een goede opzet, het juist analyseren van data en duidelijke communicatie.

Google Ads opzet – het begin is het halve werk

Een goed begin is het halve werk, iets dat ook geldt voor Google Ads campagnes, en wat als Google Ads specialist erg belangrijk is om meteen goed te doen. Wanneer een opzet niet goed is kan dat een basis blijven voor toekomstige fouten en teleurgestelde en gefrustreerde adverteerders. We adviseren vaak om campagnes in eerste instantie zo breed mogelijk op te zetten en geen producten/diensten bij voorbaat uit te sluiten van promotie op basis van aannames. Aannames hoeven namelijk niet altijd te kloppen, je wil zelf met goede experimenten zien wat wel- of niet werkt, en daar op verder bouwen. Om dit zo goed mogelijk te doen doen wij dit vaak (deels) geautomatiseerd. Concreet betekent dit dat we geautomatiseerd bijvoorbeeld zoekwoordenlijsten kunnen opstellen en dat we advertentieteksten geautomatiseerd goed kunnen schrijven. Hiermee ben je ten eerst altijd zo volledig mogelijk en ten tweede voorkom je menselijke slordigheden of fouten. Daarbij kunnen we advertenties ook automatisch aan- of uit zetten als producten bijvoorbeeld uitverkocht zijn of niet meer op voorraad. Ook weer om irrelevante klikken en onnodige kosten te voorkomen.

Een paar weetjes over ons

We werken in een klein team

We werken in een team van zo’n vijf professionals.

8+ jaar ervaring

En hebben hierin zo’n 200 mooie merken mogen helpen.

250+ externe professionals opgeleid

We geven digital marketing training namens het College of Multimedia.

(Twee)wekelijkse contactmomenten

We werken op een persoonlijke manier zodat je weet wat er speelt.

We houden niet van lange contracten

Bevalt een samenwerking om welke reden dan ook niet? Dan kun je meteen weer stoppen!

Data analyse – een belangrijke taak als Google Ads specialist

Een goede opzet is het halve werk, de andere helft moet dus nog komen. Minstens net zo belangrijk als een goede opzet, omdat je op basis van data gaat kijken waar optimalisaties doorgevoerd moeten worden. Paar simpele voorbeelden zijn dat je wil weten of meest waardevolle bezoekers binnenkomen op desktop, tablet of mobiel, of welke zoekwoorden slecht- of goed presteren.

Een ander voorbeeld is dat je wil weten hoe locaties presteren ten opzichte van elkaar. Ook daar kun je weer op optimaliseren, misschien wil je daar meer budget aan gaan besteden, of advertenties daar nog beter en vaker tonen.

Een paar opdrachtgevers aan het woord

Bekijk wat Marc van SECWATCH en Koen van Boccale zeggen over onze samenwerking.

Onze werkwijze

Onze werkwijze is eigenlijk heel eenvoudig. We helpen opdrachtgevers puur op basis van wederzijdse tevredenheid, wat betekent dat we nooit lange contracten gebruiken, maar samenwerkingen elke maand opgezegd kunnen worden als deze om welke reden dan ook niet bevallen. Daarbij proberen we zo transparant mogelijk te zijn, wat betekent dat we elke maand de resultaten rapporteren, maar ook wat we gedaan hebben en wat we gaan doen. Onze opdrachtgevers weten dus altijd wat er speelt en waarom, zodat ze ook zelf in staat zijn mee te denken met de te volgen stappen. Daarbij proberen we alle contactmomenten altijd duidelijk terug te koppelen, zodat afspraken, ideeën of next steps altijd netjes op papier staan. Al met al denken we dus wel vrij goede Google Ads specialisten te zijn!